Αισθητική Χειρουργική - Δερματοχειρουργική

Αισθητική Χειρουργική Δερματοχειρουργική
 • Ρινοπλαστική
 • Ωτοπλαστική
 • Βλεφαροπλαστική
 • Χειρουργική αντιμετώπιση όγκων δέρματος προσώπου & τραχήλου με πλαστική αποκατάσταση
 • Χειρουργική αφαίρεση σπίλων – θηλωμάτων – κύστεων
 • Εφαρμογές Botox – Υαλουρονικό Οξύ
  α)  Μείωση ρυτίδων δέρματος προσώπου και λαιμού
  β)  Θεραπεία υπεριδρωσίας προσώπου

Η ρινοπλαστική αποτελεί την πιο συχνά πραγματοποιούμενη αισθητική επέμβαση στο πρόσωπο.

Αφορά την διόρθωση της εξωτερικής εικόνας της μύτης, είτε έχει σκόλια πορεία (είναι δηλαδή στραβιά) είτε παρουσιάζει ήβο (καμπούρα), είτε είναι φαρδιά. Με τη ρινοπλαστική μπορούμε να επιτύχουμε μια εναρμονισμένη εικόνα της μύτης με το υπόλοιπο πρόσωπο, ώστε να έχουμε ένα φυσικό και όμορφο αποτέλεσμα.

 

Τι τεχνικές υπάρχουν;

Στην  «κλειστή» ή κλασσική ρινοπλαστική, οι τομές γίνονται μέσα από τη μύτη. Αποκολλάται το δέρμα από τον σκελετό της ρινός, ο οποίος και επιδιορθώνεται με συγκεκριμένες αρχές.

Σε ορισμένα προβλήματα της κορυφής της ρινός, είναι απαραίτητη η λεγόμενη «ανοικτή ρινοπλαστική». Η τομή σε αυτήν την περίπτωση διενεργείται κάτω από την κορυφή της μύτης και καμουφλάρεται.

Στους περισσότερους ασθενείς με αισθητικά προβλήματα συνυπάρχει σκολίωση του ρινικού διαφράγματος όπως επίσης και υπερτροφικές κόγχες κάτι το οποίο διορθώνεται στην ίδια επέμβαση, με Πλαστική Ρινικού Διαφράγματος – Ευθειασμός σκολιού ρινικού διαφράγματος και Κογχοπλαστική – Συρρίκνωση των Κάτω Ρινικών Κογχών.

 

Τι ανάρρωση υπάρχει;

Η επέμβαση της ρινοπλαστικής πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Ο  ασθενής παραμένει ένα βράδυ στην κλινική για παρακολούθηση. Τοποθετείται ένας νάρθηκας στη μύτη ο οποίος παραμένει για δέκα ημέρες. Ο πόνος είναι αντιμετωπίσιμος με παυσίπονα φάρμακα, ενώ το οίδημα και οι μελανιές γύρω από τα μάτια υποχωρούν στο πρώτο 15ήμερο.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει τότε στην εργασία του, ενώ το πλήρες αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής, φαίνεται περίπου ένα με δύο μήνες μετά την επέμβαση.

Η ωτοπλαστική – γνωστή και ως αισθητική χειρουργική των αυτιών – είναι μια διαδικασία αλλαγής του σχήματος, της θέσης ή του μεγέθους των πτερυγίων των αυτιών.

Η ωτοπλαστική μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία αφού τα αυτιά έχουν φτάσει στο πλήρες μέγεθός  τους – συνήθως μετά την ηλικία των 5 ετών – μέχρι την ενηλικίωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση γίνεται ήδη από την ηλικία των 3 ετών.

Εάν ένα παιδί γεννιέται με αφεστώτα  ώτα – προεξέχοντα αυτιά  ή  άλλα προβλήματα στο σχήμα του αυτιού, ένας νάρθηκας μπορεί να διορθώσει επιτυχώς αυτά τα θέματα αν εφαρμοστεί αμέσως μετά τη γέννηση.

Ενδείξεις για ωτοπλαστική

 • Τα αυτιά που προεξέχουν – « πετάγονται» από το κεφάλι
 • Τα αυτιά που είναι μεγάλα ανάλογα με το κεφάλι σας
 • Τα αυτιά που έχουν δυσμορφίες από κακώσεις

Η ωτοπλαστική τυπικά γίνεται και στα δύο αυτιά για να βελτιστοποιηθεί η συμμετρία τους. Η ωτοπλαστική δεν θα αλλάξει την θέση των αυτιών σας ούτε θα μεταβάλει την ικανότητά σας να ακούτε.

Πώς γίνεται η ωτοπλαστική;

Η ωτοπλαστική γίνεται μετά από εισαγωγή στην κλινική. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη ή προτιμότερα με γενική αναισθησία.

Οι τεχνικές της ωτοπλαστικής διαφέρουν ανάλογα με το είδος της διόρθωσης που απαιτείται. Συνήθως επιλέγεται μία τομή στην οπίσθια επιφάνεια του πτερυγίου του ωτός  ώστε να μην υπάρχει εμφανής ουλή. Εν συνεχεία αφαιρείται  η περίσσεια χόνδρου και δέρματος. Ο πτερυγιαίος χόνδρος αναδιπλώνεται στην κατάλληλη θέση με κατάλληλες υποστηρικτικές ραφές, ενώ ακολουθεί κλείσιμο των τομών του δέρματος.

Η διαδικασία συνήθως διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Μετά την επέμβαση

Μετά την ωτοπλαστική, τα αυτιά καλύπτονται με επιδέσμους για προστασία και στήριξη. Για να διατηρήσετε την πίεση στα αυτιά σας, αποφύγετε τον ύπνο στο πλάι σας. Προσπαθήστε επίσης να μην τρίβετε ή να τοποθετείτε υπερβολική δύναμη στις τομές. Λίγες μέρες μετά την ωτοπλαστική αφαιρούνται οι επίδεσμοι. Τα αυτιά είναι πιθανό να είναι πρησμένα και κόκκινα. Θα χρειαστεί να φορέσετε μια χαλαρή κορδέλα που καλύπτει τα αυτιά σας τη νύχτα για δύο έως έξι εβδομάδες.