Επεμβάσεις Φάρυγγα

Επεμβάσεις Φάρυγγα

Η ιατρός εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες μεθόδους  για τη χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων των αμυγδαλών, του φάρυγγα και της στοματικής κοιλότητας.

  • Αμυγδαλεκτομή με COBLATION®PLASMA
  • Αφαίρεση καλοηθών όγκων, θηλωμάτων, αιμαγγειωμάτων και λοιπών βλαβών γλώσσας και στοματικής κοιλότητας
  • LASER αφαίρεση όγκων φάρυγγα και γλώσσας
  • Λεμφαδενικός καθαρισμός τραχήλου σε ογκολογικά περιστατικά
COBLATION ΑΜΥΓΔΑΛΕΚΤΟΜΉ
COBLATION ΑΜΥΓΔΑΛΕΚΤΟΜΉ

Η αμυγδαλεκτομή αποτελεί μία από τις πιο κοινές χειρουργικές επεμβάσεις στην ΩΡΛ. Είναι η επέμβαση αφαίρεσης του νοσούντος αμυγδαλικού ιστού σε χρόνια πυώδη αμυγδαλίτιδα, κρυπτική αμυγδαλίτιδα, υπερτροφία ή νεοπλασία. Ωστόσο, η πραγματοποίηση της επέμβασης με κοινά χειρουργικά εργαλεία συνιστά επιστημονικά παρωχημένη τεχνική λόγω του πόνου και των επιπλοκών (κυρίως αιμορραγία) που συχνά παρουσιάζονται.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει φέρει νέες προοπτικές στην ιατρική. Το COBLATION® PLASMA είναι ένα ενεργειακό νυστέρι ραδιοσυχνοτήτων, το οποίο χρησιμοποιεί μία ειδική ενέργεια  «πλάσματος» που προέρχεται από φυσιολογικό ορό, το οποίο διασπά τους ιστούς σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η επέμβαση γίνεται σχετικά αναίμακτα, ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς  μετεγχειρητικές επιπλοκές και αιμορραγία και χωρίς τραυματισμό του φάρυγγα και των παρισθμίων. Έτσι έχουμε καλύτερη κατάποση, μειώνουμε στο ελάχιστο τον μετεγχειρητικό πόνο και τον χρόνο ανάρρωσης.

Η αμυγδαλεκτομή πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Η  διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 30 λεπτά. Η εισαγωγή του ασθενούς γίνεται την ημέρα της επέμβασης, ενώ προτιμούμε την παραμονή του στην κλινική το ίδιο βράδυ για παρακολούθηση.

Ο ασθενής μπορεί πολύ πιο σύντομα (εντός 10ημέρου) να επιστρέψει στα καθημερινά του καθήκοντα και στην εργασία του, κάτι που για τους ενήλικές είναι πολύ σημαντικό.

Μέσα στο στόμα μας, στο βλεννογόνο της παρειάς, στη γλώσσα ή στα χείλη μας εμφανίζονται πολύ συχνά μικρές καλοήθεις βλάβες, θηλώματα ή κύστεις. Αυτά, αφού πρώτα τα εξετάσουμε ενδελεχώς για να διαπιστώσουμε την αιτία του προβλήματος, μπορούμε να τα αφαιρέσουμε στο ιατρείο με τοπική αναισθησία με τη βοήθεια χειρουργικού υπερήχου, ή αν είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος τα αφαιρούμε με μέθη στην κλινική. Αποστέλλονται πάντα για ιστολογική εξέταση προς πλήρη διάγνωση.

Μέσα στη στοματική μας κοιλότητα, τη γλώσσα και τον φάρυγγα εμφανίζονται πολλά μορφώματα τα οποία μπορεί να είναι καλοήθη ή να έχουν  κακοήθη εικόνα. Μετά από μικροσκοπική εξέταση στο ιατρείο, ανάλογα με το  μεγέθους και την  εντόπισή τους,  αποφασίζεται η αφαίρεση τους με μέθη στην κλινική οπού διενεργείται  αφαίρεση με LASER. Κατόπιν αποστέλλονται για ιστολογική εξέταση προς οριστική διάγνωση.