αμυγδαλεκτομή

COBLATION αμυγδαλεκτομή και αδενοτομή – Νέα ανώδυνη αντιμετώπιση

Η αμυγδαλεκτομή  αποτελεί μαζί με την αδενοτομή (εγχείρηση για κρεατάκια) τη συχνότερα πραγματοποιούμενη επέμβαση της παιδικής ηλικίας.

Νέες εγχειρητικές τεχνικές μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να διενεργούνται  αυτές οι επεμβάσεις ανώδυνα, αναίμακτα και με τη μικρότερη δυνατή ενόχληση για τους μικρούς ασθενείς.

 

Τι είναι οι αμυγδαλές, τα «κρεατάκια»  και ποιος ο ρόλος τους;

Οι αμυγδαλές αποτελούν τμήμα του λεμφικού ιστού στα πλάγια τοιχώματα του φάρυγγα. Οι δύο παρίσθμιες αμυγδαλές μαζί με τις αδενοειδείς εκβλαστήσεις (κρεατάκια) και τη γλωσσική αμυγδαλή, αποτελούν το λεμφικό δακτύλιο του Waldayer. Ο ρόλος τους είναι  η παραγωγή αντισωμάτων, η τοπική άμυνα του οργανισμού και η εξουδετέρωση παθογόνων μικροοργανισμών, ιών και μικροβίων.

Τι προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν;

 Οι υποτροπιάζουσες φλεγμονές  στις αδενοειδείς εκβλαστήσεις , η χρόνια αμυγδαλίτιδα και η σημαντική υπερτροφία αυτών αποτελούν τα κυριότερα προβλήματα.

Τι επιπλοκές εμφανίζονται;

  • Σοβαρή δυσχέρεια ρινικής αναπνοής με στοματική αναπνοή
  • Ορθοδοντικές ανωμαλίες ή ανάπτυξη «αδενοειδούς προσωπείου»
  • Ροχαλητό ή/και άπνοιες στον ύπνο
  • Δυσκολίες στη σίτιση και υπολειπόμενη ανάπτυξη
  • Χρόνια αδενοειδίτιδα, πυώδη ρινοφαρυγγίτιδα και παραρρινοκολπίτιδα ανθεκτική στη φαρμακευτική αγωγή
  • Εμμένουσα εκκριτική ωτίτιδα και υποτροπιάζουσα πυώδη μέση ωτίτιδα
  • Βαρηκοΐα
  • Διαταραχές συμπεριφοράς και λόγου
  • σε επιπλοκές στην καρδιά (βαλβιδοπάθειες, αγγειακή νόσος), στους νεφρούς ή στις αρθρώσεις.

Πότε πρέπει να  αφαιρούνται οι αμυγδαλές και τα κρεατάκια;

Όταν εμφανίζονται κάποια από τα ανωτέρω προβλήματα, τότε θα πρέπει να συζητηθεί με ειδικό ΠαιδοΩΡΛ  η πιθανότητα και η αναγκαιότητα παρέμβασης.

Πώς γίνεται η επέμβαση της αμυγδαλεκτομής;

Ενσωματώνοντας τη νέα ιατρική τεχνολογία του 21ου αι. στην ΩΡΛ έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε την επέμβαση της αμυγδαλεκτομής και αδενοτομής  με νέες πρωτοπόρες και ασφαλείς τεχνικές. Η επέμβαση πραγματοποιείται με ειδικό εργαλείο ραδιοσυχνοτήτων αμερικανικής τεχνολογίας COBLATION◊ Plasma.  Το ενεργειακό πεδίο πλάσματος, παρέχει διατομή και εξάχνωση ιστού, χωρίς  την παραμικρή αιμορραγία ώστε να έχουμε  μία εντελώς αναίμακτη και ασφαλή επέμβαση. Μπορεί να  γίνει πλήρης ή τμηματική αφαίρεση του αμυγδαλικού ιστού  κατά περίπτωση ή και του αδενοειδούς ιστού, χωρίς τραυματισμός στους γύρω ιστούς (φάρυγγας-παρίσθμια) και χωρίς  ράμματα.  Έτσι  μειώνεται  στο ελάχιστο ο μετεγχειρητικός πόνος και ο χρόνος ανάρρωσης , ούτως ώστε ο ασθενής να μπορέσει να επιστρέψει γρήγορα, εντός εβδομάδος,  στα καθήκοντά του, το σχολείο ή την εργασία του.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

+
ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ